fredag den 18. april 2014

Maden

Maden herovre kræver sit helt eget indlæg, synes jeg. Det har indtil videre været både spændende, men også til tider lidt frustrerende at skulle købe ind og lave mad herovre. Og her snakker jeg ikke bare om at man ikke kan få en rubber med leverpostej.

Noget af det, der er anderledes end DK er, at de spiser meget mere ude. Der er spisesteder overalt. Og vi må da indrømme, at det er nemt at falde i. Det er jo også væsentligt billigere end i DK, så det frister. Det er ikke alt sammen ulækre burgere. De har også rigtig meget asiatisk og mexicansk inspireret mad, og noget af det smager fantastisk.

Noget andet, der er meget anderledes er indkøb. De har nogle vanvittigt lækre supermarkeder. Jeg er især vild med PCC og Wholefoods (to kæder med primært økologisk og den slags). Men som en af Simons kolleger siger, så er det der, man skal gå hen, hvis man vil være sikker på, at man ikke kunne have betalt mere for varerne. Så det gør vi :-) Deres frugt- og grøntafdelinger er fantastiske, man kan købe ALT i mel, gryn, nødder osv. i løs vægt, deres delikatesseafdelinger kan slet ikke sammenlignes med, hvad man ser i DK. Ved kassen pakker de alt i poser for én, og hvis man har købt meget, tilbyder de at hjælpe med at få det ud i bilen! De ved virkelig hvad service er herovre. Det er det samme i de mere konventionelle supermarkeder. De har bare hylderne fyldt med færdigretter og snacks i stedet.

De ting, vi indtil videre har erfaret, at vi ikke kan få i supermarkeder herovre er leverpostej, torskerogn, frisk rugbrød, ordentlige pølser og frisk gær. Ingen tvivl om, at vi savner de ting. Til gengæld KAN vi godt finde rugbrød, det er bare i sådan nogle små kompakte og vist ret langtidsholdbare pakker.

Og så er der alle de ting, som man tror er det samme, fordi de hedder det samme. Yoghurt og smør for eksempel. Amerikansk yoghurt har en væmmelig konsistens, sådan lidt som om den er jævnet. Og smørret er sødt og har sådan en underlig smuldrende konsistens. Heldigvis kan man få begge dele i europæiske versioner, hvis man er villig til at betale for det. Det meste af deres brød er også en del sødere end det, vi kender fra DK, men når resten af vores ting kommer, kan jeg jo heldigvis bage selv. Havregrynene smager tilsyneladende fint, de er bare åndssvagt dyre i forhold til det vi er vant til - især i de mængder mine tre drenge spiser.

Og så er der selvfølgelig vandet fra vandhanen. Vi drikker det, fordi det virker idiotisk at købe almindeligt vand i et supermarked, men det smager grimt. Når det er koldt, er det ikke så slemt, men er det lunkent smager det virkelig meget af klor.

Noget af det, jeg virkelig gruer for er dog madpakkerne. Simon burde have madpakke med (men kan købe i kantinen, hvis han ikke har), og fra på mandag skal Oscar til at have madpakke med hver dag. Hvad giver man en 3-årig dreng med, når rugbrød ikke er en mulighed? Han skal have frugt med til formiddag og eftermiddag, men jeg ved virkelig ikke, hvad jeg gør med selve frokosten...

2 kommentarer:

  1. Det nemmeste i verden er flad-ud-boller som vi kalder dem: 500 g grahams hvede eller spelt, 5 dl vand, lidt gær og salt. Efter hævning som man synes (længe=lidt gær, kort=mere gær)sættes de i klatter på bagepladen og bages som lidt flade boller. Lige så¨sunde som rugbrød :-) kan også hældes i form og bages til brød. Og hvad med kogte kartofler at gnave? Og små æggekager bagt i muffisforme med grøntsager og skinke..Held og lykke med madpakkerne, Knus fra Anja

    SvarSlet
  2. Tak for forslagene Anja. Jeg må prøve det hele. Knus

    SvarSlet