onsdag den 15. oktober 2014

Stadig på hotel + overvejelser om preschool

De arbejder stadig på huset efter vores vandskade for et par uger siden, og vi ved endnu ikke, hvornår vi kan flytte hjem igen. Måske i slutningen af denne uge, måske i næste uge, måske senere. Så vi prøver at få tiden til at gå her på hotellet. Her er ret kedeligt og meget upraktisk for en familie på fire, men vi klarer det da.

Hotellet er booket indtil på fredag, og derefter ved jeg ikke, hvor vi skal bo. Måske kan vi flytte tilbage, eller måske kan vi få forlænget opholdet her. Jeg håber i hvert fald på, at en af de to kan lade sig gøre, for på lørdag tager Simon til Danmark og er først tilbage på onsdag i næste uge. Det er ikke optimalt, men sådan er det bare.

Og for lige at gøre det endnu mere festligt, end det var i forvejen, så har vi nu tilføjet et sygt barn. Oscar har tårnhøj feber og har sovet i 30-minutters intervaller hele natten. Heldigvis har Simon valgt at blive hjemme i dag og aflaste lidt. Så han og Konrad tager på tur til en legeplads her til formiddag.

Vi prøver i det hele taget at være så meget væk "hjemmefra", som vi kan lige nu, for her er virkelig ikke meget at lave. I weekenden var vi i Seattle om lørdagen - vi fandt en dansk bager, der sælger frisk gær, hvis man spørger efter det. Stort! Om aftenen var vi på besøg hos nogle venner, og om søndagen tog vi på endnu en tur til først et outlet mall og derefter en park/strand/legeplads.

Ellers går tiden med at overveje, hvad vi gør med preschool til Konrad. Vi har været ude og besøge én, og har en anden i kikkerten. Derudover er der muligheden for, at han kan starte der, hvor Oscar går. Lige nu hælder vi mest til at de begge to flytter til en anden preschool, men det er en svær beslutning at skulle fjerne Oscar fra sin nuværende preschool. Der er bare en del forhold at tage hensyn til, udover at det selvfølgelig skal være en god preschool: åbningstider, mulighed for at få hente/bringe til at fungere, at Konrad helst skal kunne få en nogenlunde blid start, økonomien osv.

I Oscars nuværende preschool kan Konrad gå enten 3 eller 7 timer om dagen. 7 er vi enige om er for meget til at starte med. De bruger ikke fridage eller indkøring eller den slags. Man kan til nød få lov at blive 5-10 minutter den første dag, og så helst ikke mere end én fridag hver eller hver anden måned. Problemet med de 3 timer om dagen er, at jeg så skal aflevere kl. 9, hente kl. 12 og hente igen kl. 16. Med en baby. Og der er kun et 10 minutters vindue hver gang. Hvis man henter senere end det, får man en bøde.

Den preschool, vi gerne vi ud og kigge på, har en lidt anden struktur. De har åbent fra morgen til aften, så man mere eller mindre kan aflevere og hente, når det lige passer (de skal bare helst være der imens undervisningen er i gang). De venner, vi besøgte i lørdags, har deres to børn der og er rigtig glade for det. Til en fødselsdag hos dem mødte vi ejeren af preschoolen, og hun var rigtig sød. Så det hele er meget lovende. Problemet er bare, at prisen for 2 børn formentlig kommer et stykke over $2500 om måneden... Men vi må ud og snakke med dem og se, hvad der kan lade sig gøre.

For ikke så længe siden skrev jeg, at det gik bedre med Oscars sprog, men at han selvfølgelig endnu ikke talte flydende. Nu ved jeg ikke længere helt. Han har virkelig taget det engelske til sig. Når han synger eller læser for sig selv (fortæller bogens handling ud fra billederne), er det nu mest på engelsk, han snakker ofte engelsk til Konrad, og der sniger sig flere og flere engelske ord ind, når han snakker til os. Det er dejligt, at det er ved at blive naturligt for ham, og at han efterhånden kan kommunikere nogenlunde frit på engelsk, men nu kommer der en lille bekymring snigende i forhold til at bevare det danske. Hmm. Men i hvert fald er jeg ikke længere så bekymret for, hvordan det skal gå Konrad, når han skal starte preschool uden at snakke engelsk. Det skal også nok komme hurtigt.

Og så lige lidt billeder fra ugens løb. Først Konrad og kalkuner til Tiny Treks, så Konrad på stranden og til sidst Oscar til fodbold.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar